DRUŠTVENI ŽIVOT

Dom Nikolić društveni život u domu

Od neprocenjivog značaja za naše korisnike su društvene aktivnosti sa jednim ciljem a to je da se korisnici našeg doma za stare osobe Nikolić, osećaju kao kod kuće. To je u isto vreme i smisao našeg postojanja. Mi veliku pažnju poklanjamo edukativnim, zabavnim i kulturnim sadržajima koji su organizovani od strane zaposlenog socijalnog radnika, kako bi život naših korisnika bio duhovno obogaćen. Naši korisnici, u zavisnosti od njihovih želja i mogućnosti, uključuju se u razne društvene aktivnosti kao što su gledanje TV, čitanje štampe, društvenih igara i ostale aktivnosti edukativnog sadržaja.
Slavljenje rođendana, organizovanje izleta, društvenih događaja, praznika, šetnje...daju pozitivnu atmosferu i ulepšavaju svakodnevnicu korisnika našeg doma za stare osobe Nikolić. Dvorište ispunjeno zelenilom ulepšavaju našim korisnicima dane provedene u domu i daju im mogućnost da lepo vreme provode na čistom vazduhu. U zimskim danima našim korisnicima je na raspolaganju dnevna soba, koja je namenjena druženju.
Poseban akcenat stavljamo na negovanje i održavanje porodične atmosfere. Posete su svakodnevno dozvoljene, bez ograničavanja.

Društveni život zauzima veoma značajno mesto u našem domu i sastoji se od skupa aktivnosti:
- Redovni izleti
- Zajedničke šetnje
- Sadnje baštenskog cveća i ostale kreativne aktivnosti
- Proslave rođendana
- Društvene igre: šah, karte, domine, čitanje romana i poezije.
- Druženje sa decom

Izleti

Dom za stare osobe Nikolić smatra da vreme nakon radnog veka mora proći u mirnom, bezbrižnom ali i zanimljivom okruženju. Zbog toga smo za korisnike našeg doma osigurali IZLETE U PRIRODU, KAKO BI IM BORAVAK U DOMU ZA STARE OSOBE NIKOLIĆ BIO ŠTO PRIJATNIJI.

Šetnje

Za ljude, bilo koje starosne dobi, veoma je bitno da se dovoljno kreću. Neretko se dešava da vam doktor preporuči šetnju, kao redovnu, svakodnevnu fizičku aktivnost. Za korisnike našeg doma smo organizovali svakodnevne šetnje i boravak na otvorenom, kako bi se osećali što bolje i bili dobrog i vedrog raspoloženja.

Proslava rođendana

Dom za stare osobe Nikolić, svakog meseca organizuje proslave rođendana za korisnike doma. Ugodan razgovor, prepričavanja događaja iz života, smeh, druženje i slatki zalogaji lagane torte, kolači.
Dom za stara lica popodnevno druženjeDom za stara lica popodnevno druženjeDom Nikolić korisnici

BLOG

Angina pektoris U situaciji kada je srčani mišić, miokard, manje snabdeven kiseonikom nastaje bolest pod nazivom angina pektoris. Zbog smanjenog snabdevanja…
Štitna žlezda Štitna žlezda je leptirasta žlezda u vratu koja proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga. Nepravilan rad štitnjače…
Koji su glavni uzročnici demencije? Kada se delovi mozga razbole, tada nastaje demencija. Delovi mozga koji su uključeni u proces pamćenja,…