MEDICINSKE USLUGE

Medicinske usluge Dom za stare osobe Nikolić

Dom za stare osobe NIKOLIĆ - MEDICINSKA NEGA

Dom za stare osobe ,,Nikolić,, ima za cilj da svojim korisnicima obezbedi udoban boravak. U skladu sa tim, dom za stare osobe ,,Nikolić,, je angažovao tim medicinskog osoblja koji se sastoji od:

  • Lekara
  • Svakodnevne laboratorije
  • Medicinskih sestara
  • Fizioterapeuta
  • Neuropsihijatra

Svakodnevno merimo pritisak korisnicima našeg doma, kontrolišemo šećer u krvi, slušamo rad pluća i srca, radimo EKG i ostale laboratorijske analize. Dom za stare Nikolić ima veliko iskustvo u davanju infuzione terapije, menjanju katetra, saniranju rana i dekubita, nezi teških bolesnika. Posedujemo ambulantu koja ima odobrenje Ministarstva zdravlja. U okviru doma za stare osobe Nikolić nudimo konsultativne preglede, hirurga, ortopeda, interniste.

U sklopu medicinske nege nudimo manuelnu masažu, limfnu drenažu, pasivne vežbe u cilju povećanja pokretljivosti, vežbe za jačanje muskulature, vežbe za poboljšanje ravnoteže i koordinacije.

Socijalizacija i druženje je veoma važno, društvene igre, biblioteka, šah, domine, kao i aktivnosti za žene: pletenje i tkanje.

Medicinsko osoblje doma za stare osobe NIKOLIĆ je pažljivo birano i obučeno da u svakom trenutku odgovori na potrebe svakog korisnika doma. Lekar opšte prakse dva puta nedeljno obavlja  vizite a za svaku podršku i konsultaciju je na raspolaganju svakodnevno.

Medicinske usluge Dom za stare osobe NikolićDom Nikolić glavna sestraMedicinske usluge Dom za stare osobe Nikolić

BLOG

Angina pektoris U situaciji kada je srčani mišić, miokard, manje snabdeven kiseonikom nastaje bolest pod nazivom angina pektoris. Zbog smanjenog snabdevanja…
Štitna žlezda Štitna žlezda je leptirasta žlezda u vratu koja proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga. Nepravilan rad štitnjače…
Koji su glavni uzročnici demencije? Kada se delovi mozga razbole, tada nastaje demencija. Delovi mozga koji su uključeni u proces pamćenja,…