USLUGE DOMA

Usluge doma za stara lica Nikolić

Dom za stare osobe Nikolić, Vinča - Usluge koje pruža naš starački dom

 

Starim osobama je potrebna pažnja, kao i deci. U zavisnosti od obolenja, svaki naš korisnik ima nešto specifično na šta treba da obratimo pažnju. O tome u domu za stare osobe Nikolić vode računa glavna sestra i socijalni radnik.

Društveni život

Od neprocenjivog značaja za naše korisnike su društvene aktivnosti sa jednim ciljem a to je da se korisnici našeg doma za stare osobe Nikolić, osećaju kao kod kuće. To je u isto vreme i smisao našeg postojanja. Mi veliku pažnju poklanjamo edukativnim, zabavnim i kulturnim sadržajima koji su organizovani od strane zaposlenog socijalnog radnika, kako bi život naših korisnika bio duhovno obogaćen.

Medicinske usluge

Dom za stare osobe ,,Nikolić,, ima za cilj da svojim korisnicima obezbedi udoban boravak. U skladu sa tim, dom za stare osobe ,,Nikolić,, je angažovao tim medicinskog osoblja koji se sastoji od:

  • Lekara
  • Svakodnevne laboratorije
  • Medicinskih sestara
  • Fizioterapeuta
  • Neuropsihijatra

Smeštaj 

Dom za stare osobe NIKOLIĆ, ima 3 etaža sa ukupnim smeštajnim kapacitetom za 38 korisnika. Svi spratovi doma NIKOLIĆ povezani su luksuznim hidrauličnim liftom za najviše 10 osoba.

Ishrana i higijena

Dom za stare osobe Nikolić, poseduje sopstvenu kuhinju za pripremu obroka. U toku dana, korisnici našeg doma imaju čak pet obroka (tri glavna jela i dve užine), od svežih namirnica. Namirnice nabavljamo svakodnevno.

BLOG

Angina pektoris U situaciji kada je srčani mišić, miokard, manje snabdeven kiseonikom nastaje bolest pod nazivom angina pektoris. Zbog smanjenog snabdevanja…
Štitna žlezda Štitna žlezda je leptirasta žlezda u vratu koja proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga. Nepravilan rad štitnjače…
Koji su glavni uzročnici demencije? Kada se delovi mozga razbole, tada nastaje demencija. Delovi mozga koji su uključeni u proces pamćenja,…